Over ons

Bouwen aan de kwaliteit van onze gezamenlijke leefomgeving van vandaag en morgen.

KWALITEIT EN EFFICIENCY

EEN BETERE LEEFWERELD EN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE PRODUCTEN EN DIENSTEN
Profiel

Door planmatig te werken en een sterke focus op de wensen van onze opdrachtgevers houdt Joost Visser haar efficiency en uitvoeringskwaliteit zo optimaal mogelijk. Dat heeft een direct effect op het beheersen van risico’s, de veiligheid van onze mensen en een prettige werksfeer. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand. Elkaar kunnen vertrouwen en focus op een lange-termijn relatie zijn daarin onmisbaar.

sinds 1917

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1917 in Sliedrecht toen grondlegger Joost Visser Bzn. begon met het uitvoeren van baggerwerk, het uitgraven van waterwegen en het uitvoeren van oeverwerk. Overal in het land werden projecten aangenomen en uitgevoerd. Na de oorlogsjaren kwam het werk in een stroomversnelling. Veel herstelwerk aan kades en havens moest worden gedaan en tevens ging de onderneming zich toeleggen op grondwerk en ruilverkavelingswerken.

Het eerste noordelijke werk kwam in 1927 toen Joost Visser in Groningen aan de slag ging en dat was voor die tijd hetzelfde als een buitenlands avontuur nu. Het personeel reisde mee en woonde gedurende een project in woonwagens en arken. Sinds die eerste klus is Joost Visser nooit meer uit het noorden weggeweest. Sterker, het bedrijf vond er een goede voedingsbodem en richtte zich sedert 1986 op de noordelijke markt met een vestiging in Joure.

Vanaf dat moment veranderde Joost Visser van aannemer in grondwerken tot een aannemingsmaatschappij in grond-, weg- en waterbouw in de ruimste zin van het woord. Bestratingen, (beton)wegenbouw, asfaltering, onderhoud en beheer van de openbare ruimte; alsmede projectadvies.

In 1998 besloot het management een nieuwe hoofdvestiging te bouwen. Er werd gekozen voor een locatie op de grens van de gemeenten Skarsterlân en Heerenveen en wel op het industrieterrein Kanaal-West in Nijehaske. Daar beschikt het bedrijf nu over een modern geoutilleerde huisvesting die strategisch gelegen is.

Kennis, ervaring, motivatie en een hoge arbeidsmoraal zijn de pijlers waarop de projecten worden geklaard. De sfeer binnen de onderneming is collegiaal en loyaal. Ontzettend belangrijk want in een plezierige werkomgeving en door middel van goede samenwerking boek je de beste resultaten.

nieuwe generatie

Sinds 2017, 100 jaar later, is een nieuwe generatie eigenaar van Joost Visser Infra BV. Joep Oude Lansink, Egbert Mulder, Henk Kloetstra en Richard Bollema zijn deze nieuwe generatie. Deze 4 heren zetten een nieuwe koers uit voor de toekomst. Succesvolle eigenschappen van het bedrijf blijven behouden en eventuele verbeterpunten worden aangepakt. Joost Visser Infra is daarmee klaar voor de toekomst.

Opdrachtgevers

van overheid tot mkb en grootbedrijf